Ablonczy Műgyanta (375 gr)

Ár (ÁFA-val): 2.290 Ft / darab
Egységár: 6.106 Ft / kg
Kosárba tesz
Szállítási határidő: 3-5 munkanap
Súly: 0,54 kilogramm
Gyártó: Ablonczy
Kategória: Szerelési anyagok
Kötési mechanizmus: A műgyanta a hagyományos ragasztókkal, illetve kötőanyagokkal szemben nem az oldószer elpárologtatásával köt meg, hanem a B komponens által elindított kémiai reakcióval ún. térhálósodással keményedik ki. Az A komponens fémdobozban, a B komponens műanyag fiolában van kiszerelve.

Kötési idő: A kikeményedés idejét a B komponens mennyiségének változtatásával viszonylag tág határokon belül módosíthatjuk.

Hőfejlődés: A térhálósodás során hő szabadul fel, gyorsabb kötésnél több, lassabb kötésnél kevesebb.

Zsugorodás: A kötésnél 8% körüli térfogatcsökkenés, zsugorodás jön létre, melynek mértékét töltőanyaggal csökkentheti.

Töltőanyagok: A felhasznált gyanta mennyiségét, zsugorodásának mértékét és a keletkező hő nagyságát töltőanyagok hozzáadásával csökkentheti. Ilyen anyagok lehetnek: homok, faliszt, fűrészpor, étkezési búzaliszt, talkum( hintőpor), mészkőpor, üvegszál ill. szövet, stb. Az adagolható töltőanyag mennyisége függ a szemcse nagyságától: kisebb szemcsenagyságnál több, nagyobb szemcsenagyságnál kevesebb töltőanyag adagolható. A töltőanyagokkal szemben támasztott alapkövetelmény a vízmentesség.

Formaleválasztás: A műgyanta zsíros, olajos felületekről kötés után maradéktalanul leválik, és teljesen felveszi a felület alakját.

Színezhetőség: A műgyanta pigmentekkel ill. nitrohígítóval hígítható festékek színezékeivel tetszőlegesen színezhető. A színezéket kis mennyiségben végzett próbakeveréssel javasolt kipróbálni.

Sűrűség: A műgyanta sűrűsége a hőmérséklet emelkedésével csökken.

A felhasznált szerszámok tisztítása: A munka során felhasznált szerszámokat még a térhálósodás előtt nitrohígítóval vagy acetonnal lehet megtisztítani.

A műgyantával kapcsolatos részletes tájékoztató letöltéséhez klikkeljen ide.