Thermonia 40 lábazati vakolat

Ár (ÁFA-val): 8.490 Ft / vödör
Egységár: 531 Ft / kg
Kosárba tesz
Szállítási határidő: 2-3 munkanap
Súly: 16,50 kilogramm
Gyártó: Thermonia
Kategória: Lábazati vakolat
A THERMONIA lábazati vakolat felhordható régi és új épületek függőleges lábazati falfelületeinek dekoratív bevonataként kül- és beltéren egyaránt, simított beton felületre (min. C12), simított vakolatalapra (min. Hvh. 10), hőszigetelő rendszerekre, gipszkartonra.

Kivitelezés

A hordozó felülettel kapcsolatos követelmények:

A felület legyen tiszta, pormentes és szilárd. A hordozó felületnek csapadék, építési és felszívódó nedvességtől mentesnek kell lennie, (max. 5% nedvességtartalom).

A felület előkészítése

A kiálló részeket el kell távolítani, az esetleges hiányosságokat, sérüléseket ki kell javítani.

A felület alapozása

Az alapozást a THERMONIA diszperziós mélyalapozó vagy Ablonczy lábazati vakolat alapozó és víz 1:1 arányú keverékével végezzük. Az alapozás vakolatnak jobb tapadást biztosít, valamint megakadályozza a vakolat hirtelen vízveszteségét. Felhordása ecsettel vagy teddy-hengerrel történik. Az alapozók anyagszükséglete: 0,15 kg/m2 (vízzel kevert alapozóból).

A vakolat felhordása

• A kivitelezés megkezdése előtt a színösszetételt ellenőrizni kell!
• A vödörben lévő diszperzióba a szemcséket tartalmazó zacskók tartalmát be kell önteni, majd az egészet gondosan át kell keverni fúrógépbe fogott keverőszárral. Célszerű először csak kb. 6-8 kg szemcsét bönteni a vödörbe, majd folyamatos keverés mellett a maradék 4-6 kg-ot.
• Egy teljes vödör vakolat, szükség esetén, max. 2 dl vízzel hígítható.
• Az THERMONIA diszperziós mélyalapozóval vagy Ablonczy lábazati vakolat alapozóval előkezelt NEDVES, NEM SZÁRAZ felületre az anyagot rozsdamentes simítóval kell egyenletesen felhordani, majd egymással ellentétes irányban többször át kell simítani a szemcsék egyenletes elrendeződésének eléréséhez.
• A rozsdamentes szerszámot a kivitelezés során többször mossuk le vízzel, valamint a rákötött diszperziós filmet távolítsuk el.
• Felhordás közben a vödörben lévő anyag esetleges vízveszteségét utólagos víz hozzáadással pótolni kell, amit a vakolattal alaposan el kell keverni.
• A bevonatot, annak teljes megszilárdulásáig (kb. 12-36 óra, a környezeti körülményektől függően) fagyástól, csapó esőtől, ráfolyó nedvességtől,mechanikai igénybevételtől óvni kell.

Anyagszükséglet

3-3,5 kg/m2, ami a megadott mennyiségek megfelelő felület és szakszerű felhordás esetén érvényes.

Csomagolás

16 kg-os pattintós fedelű, műanyag vödrös kiszerelésben.

Tárolás

Fagymentes, fedett, hűvös helyen, +5 C feletti hőmérsékleten.

Szavatosság

Bontatlan, sértetlen állapotban, az előírt tárolási feltételek mellett a gyártási időtől számított 12 hónap.

Megjegyzés

• Egységes, szép felület csak minden szempontból megfelelő kivitelezési és környezeti feltételek megléte mellett érhető el.
• A lábazati dekorvakolatot erős szélben, esőben, tartósan párás időben, tűző napsütésben, +5 C alatti hőmérsékleten felhordani nem szabad!
• Feldolgozáskor a hőmérsékletnek +5-20 C között kell lennie, az ideális páratartalom 50-60%.
• Bekevert illetve felhordott anyag esetén a nem megfelelő szín illetve színkombináció nem képezheti reklamáció tárgyát!
• A különböző gyártási sorszám alatt készülő vakolóanyagok árnyalatnyi színeltérést mutathatnak, ezért egy egybefüggő felületre azonos gyártási sorszámú anyag felhasználása javasolt.